Woonruimte Huurcontract Voorbeeld

Huurcontract op maat?   Vraag direct aan!

Bij het (ver)huren van woonruimte komt het e.e.a. kijken. Hieronder vindt u een stapsgewijs schema met bij elke stap de bijbehorende voorbeeld contracten.

 • Voorbeeld Intentie verklaring. Met een intentie verklaring kan de potentiele huurder zijn/haar interesse kenbaar maken in de aangeboden woonruimte. De intentieverklaring geeft de huurder geen rechten op de woonruimte maar verplicht de huurder wel een huurcontract af te sluiten volgens de in de intentieverklaring genoemde voorwaarden en zoals die bij de verhuurder gebruikelijk is.
 • Voorbeeld Huurcontract voor bepaalde tijd. Een huurcontract voor bepaalde tijd kan slechts onder bepaalde omstandigheden echt voor bepaalde tijd gelden. Dit kan alleen zijn wanneer de verhuurder de woning zelf (weer) gaat bewonen of wanneer een voormalig huurder, volgens planning, terugkeert. Maar zelfs dan zijn er nog aanvullende vereisten.
 • Voorbeeld Huurcontract voor onbepaalde tijd. Met een huurcontract verbinden verhuurder en huurder zich voor bepaalde of onbepaalde tijd aan elkaar door huurder tegen betaling tijdelijk het gebruik van de woning van de verhuurder te geven. Vrijwel alle belangrijke afspraken zijn in het huurcontract geregeld. Aanvullende regels tussen verhuurder en huurder staan in de algemene bepalingen.


 • De Algemene Bepalingen Huurovereenkomst. Deze algemene bepalingen zijn standaard bij het huurcontract. Afwijkingen hiervan zijn niet noodzakelijkerwijs rechtsgeldig.
 • Het inspectierapport wordt gebruikt voordat de woning opgeleverd wordt. Hierin komen huurder en verhuurder samen om de stand van onderhoud van de woning te bekijken, dit inspectierapport is bovendien onmisbaar voor de borg-teruggave.
 • Het voorinspectierapport en het eindinspectierapport, worden opgemaakt door de verhuurder en huurder waarin de stand van onderhoud en eventuele bechadigingen worden bepaald. Op basis van deze rapport zal bepaald worden of en hoeveel er van de betaalde borg terugbetaald zal worden.

Een toelichting bij de Algemene Bepalingen bij het Huurcontract Voorbeeld vindt u hier.

4 gedachten over “Woonruimte Huurcontract Voorbeeld

 1. julien Vereecke

  leerrijke kontrakten
  ik lees nergens iets of de hoogte van de huurwaarborg is dat ook wettelijk bepaald ?

 2. Rob Schönlank

  ik zoek een contract voor een gecombineerde ruimte, deels woonruimte, deels atelier. een kantoor kun je dat niet noemen, lijkt me. het is één kadastraal adres, met één deur, maar de fjuncties zijn wel fysiek gescheiden door een muur. Moet zo’n situatie bij voorkeur in twee aparte contracten worden vastgelegd, of volstaat één contract voor een gecombineerde woon- werkruimte?

Reacties zijn gesloten.