Kamer Huurcontract

Huurcontract op maat?   Vraag direct aan!

Wanneer je op kamers gaat wonen, of wanneer je een kamer wilt (onder)verhuren dan komen daar een aantal contracten bij kijken waarbij de belangrijkste natuurlijk het huurcontract zelf is.

Voorbeeld Huurcontracten

Voorbeeld Huurcontract Kamer: Onbepaalde tijd
Voorbeeld Huurcontract Kamer: Bepaalde tijd (onderhuur)
Voorbeeld Huurcontract Kamer: Hospita
Voorbeeld Huurcontract Kamer: Algemene Bepalingen
Voorbeeld Huurcontract Kamer: Algemene Bepalingen, Toelichting


Gedurende het proces van huur en verhuur kunnen ook de volgende documenten nodig zijn:
Voordat je gaat (ver)huren:
Intentieverklaring – Hiermee maak je je interesse kenbaar in de kamer en bindt je tot het tekenen van een huurcontract wanneer de verhuurder jou kiest als nieuwe huurder.
Inspectierapport – Huurder en verhuurder lopen samen door de kamer heen om de staat van onderhoud e.d. te bekijken en notering hun bevindingen in het inspectierapport.
En wanneer je (huurder) weer weg gaat:
Voorinspectie – Hierin geeft de verhuurder aan welke zaken volgens hem/haar nog verbeterd dienen te worden voordat de kamer weer opgeleverd wordt.
Eindinspectie – Wanneer de kamer opgeleverd wordt geeft de verhuurder nogmaals zijn/haar bevindingen. Met op basis hiervan wordt bepaald welk gedeelte van de borg wordt teruggegeven.
Checklist Oplevering – Een handige checklist voor wanneer je je kamer gaat opleveren.

6 gedachten over “Kamer Huurcontract

 1. R. lange

  Vraag; mijn zoon huurt een kamer van iemand die op leeftijd is, stel de verhuurder overlijd, blijft het huurcontract geldig en gaat deze over naar de erfgenamen?
  Vriendelijke groet
  R. Lange

  1. willem Bericht auteur

   Jazeker, het huurrecht is gevestigd op het pand, het contract gaat dus over op de volgende bewoner, wie dat ook is.

 2. judith van wezel

  als ik een kamer wil huren, is het dan normaal dat ik een huuovereenkomst moet tekenen waarin aangegeven wordt dat ik de kamer voor minimaal 1 jaar dien te huren?
  Kan ik erop staan dat dat verwijderd wordt uit het huurcontract?

  1. willem Bericht auteur

   De verhuurder heeft wat zekerheid nodig, een jaar is dan ook echt minimaal een jaar. U kunt erop staan dat het verwijderd wordt (wellicht met een langere opzegtermijn van bijvoorbeeld 3 maanden), maar loopt wel het risico het contract mis te lopen.

 3. tita

  Mijn dochter huurt een kamer inclusief. Nu krijgt zij en de 2 andere meisjed die er wonen opeens te horen dat zij de belastingen ook moeten betalen? Staat niets over vermeld in het huurcontract kan dat zo maar?

  1. willem Bericht auteur

   Wanneer er niets vermeld staat in het contract gelden de standaardvoorwaarden, kijk hiervoor in een standaardcontract. Inclusief is in principe wel inclusief alles.

Reacties zijn gesloten.